DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Nove mere za vikend kao opomena

Gostujući u jutarnjem programu TV Prva ministarka za rad i čalnica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević, iznela je sledeće:

„Razmišljali smo da „zatvorimo“ te ljude koji su otišli na skijanje, da zatvorimo kafiće i restorane, da ti ljudi koji idu mogu samo da šetaju i skijaju. Problem je kada se vrate bolesni sa zimovanja i onda traže mesto u bolnicama preko reda“ i navela:

„Nebitno do kada će biti skraćeno radno vreme, virus se prenosi 24 sata. Nije dovoljno ni dva dana ni 222 dana. Nije dovoljno, ali ova pandemija je odavno prevazišla samo medicinska pitanja“.

„Ove mere za vikend su samo opomena da je virus tu. Naši lekari u crvenim zonama su na izmaku snaga. Neće nijedna mera pojedinačno sama za sebe promeniti nešto, ali ovo je samo opomena posle godinu dana da je virus tu“

Darija Kisić Tepavčević je, takođe, rekla:

„Vakcina nije čarobni štapić, jeste najbolje sredstvo koje će sprečiti virus. Nema samo jednog načina. Vi možete uvesti i vanredno stanje, ali vi ne znate šta se dešava iza zatvorenih vrata “ i dodala da nas tek očekuje period kada ćemo moći sve više da se opustimo jer će nas štiti kolektivni imunitet izgrađen što zbog vakcine što zbog onih koji su antitela zaradili kada su preležali korona virus.

Ovog jutra je na kraju razgovora prokomentarisala donošenje Zakona o socijalnim kartama za koji se izborilo njeno resorno ministarstvo.

„Izuzetno sam ponosna na svoj tim što smo uspeli sada da izguramo ceo ovaj Zakon o socijalnim kartama. Sada imamo zakonski okvir i put za pravljenje jedne baze podataka. I to znači da ćemo sa istom količinom novca moći da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna na efikasniji način“, završila je dr Darija Kisić Tepavčević.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare