ACA BOSANAC PRAO PARE ZA VELJU NEVOLJU?

Kako Kurir.rs prenosi Aleksandar Kajmaković (47), poznatiji kao Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, juče je doveden u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala kako bi u svojstvu građanina dao iskaz zbog sumnje da je sarađivao s Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja.

Belivuk je, podsetimo, uhapšen 4. februara zbog sumnje da je sa Markom Miljkovićem Maretom organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za tri otmice i ubistva, trgovinu drogom i držanje oružja.

– Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, priveden je zbog sumnje da je na svoje ime upisivao firme čiji je pravi vlasnik bio uhapšeni Belivuk. Takođe, proveravaju se i sumnje da je poznati ugostitelj zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama od pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu – otkrio je izvor Kurira.

Belivuk je, podsetimo, pod istragom Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je učestvovao u ubistvima navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, „pink pantera“ Milana Ljepoje, ali i Gorana Veličkovića Goksija, vođe navijača Partizana. Prema nezvaničnim informacijama, njegova kriminalna grupa dovodi se u vezu sa još desetak likvidacija.

– Paralelno sa krivičnim postupkom koji je pokrenut, pokrenuta je i finansijska istraga kako bi bili otkriveni tokovi novca ove organizovane kriminalne grupe – potvrdio je sagovornik Kurira. Kako je naveo, i tu istragu vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor:Kurir.rs

UDARNA VEST.RS

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare