ZAVRŠENA HITNA SEDNICA GRADSKOG KRIZNOG ŠTABA

Kako prenosi Kurir, Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je, nakon sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije, da je tokom pretprazničnog vikenda u glavnom gradu uočeno popuštanje discipline, a inspektori su naišli na povećan broj onih koji nisu poštovali mere.

Istakao je da je pet osoba zadržano zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanja prema propisanim zdravstvenim merama tokom pandemije.

– U različitim smenama 366 ljudi je u svakodnevnim kontrolama, što traje skoro godinu dana. Njihov posao je i naporan i odgovoran, zbog čega je važno da istraju. Na sastanku su podneli izveštaj kako protiču kontrole i gde su nailazili na probleme i insistirao sam na tome da se, kao i do sada, dosledno sprovode kontrole poštovanja epidemioloških mera. Šaljemo svima jasnu poruku da nije trenutak za opuštanje i da takvo ponašanje može sve dovesti u rizik da ponovo dođe do skoka broja zaraženih – istakao je Radojičić.

Ukazao je na zdravstvene radnike, lekare, medicinske sestre i osoblje koji su iscrpljeni, te da treba da se razmišlja o tome kako bi oni izdržali još veći broj pacijenata.

Gradonačelnik je na kraju još jednom apelovao na sve građane da vode računa o svom zdravlju, da se ponašaju odgovorno i da budu disciplinovani pošto „nema ni te medicine ni te vakcine koje umesto nas sve mogu čarobno da reše, svi mi smo u ovome i svi treba da damo doprinos“.

Naveo je da je u glavnom gradu prvu ili prvu i drugu dozu vakcine do sada primilo više od 220.000 ljudi.

Izvor:Kurir.rs

Udarna vest.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare