MINISTARKA MATIĆ: Nova gondola Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku daje optimizam za brzi oporavak turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izrazila je zadovoljstvo što je nova gondola Brzeće – Mali Karaman na Kopaoniku uspešno izgrađena i što je taj projekat završen pre planiranog roka, i najavila nastavak ulaganja u turističku infrastrukturu.

Na svečanom otvaranju gondole, kome su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministarka privrede Anđelka Atanasković, Matić je rekla da gondola u vreme pandemije, kao jedna od najvećih investicija u turizmu, vraća optimizma i nadu da je oporavak turizma moguć i da će se desiti brzo.

Ona je rekla da joj je velika čast što je deo vlade koja ima priliku da obeleži početak rada godnole, za koju kaže da je veliki projekat koji je dugo bio prioritet resornog ministarstva.

– Srećni smo što je projekat gondole realizovan pre roka – rekla je Matić i zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji na dobrom i efikasnom radu.

Poručila je da je Srbija u najvećoj krizi pokazala da ima i snage i sposobnosti i da je spremna da odgovori na izazove vremena uspešnom vakcinacijom protiv korona virusa.

Čestitala je državnom rukovodstvu na čelu sa Aleksandrom Vučićem na velikom uspehu na imunizaciji, za koju navodi da je preduslov za opstanak turističkog sektora.

– Kada uspešno okonačamo imunizaciju, projekti kao gondola doprineće ne samo razvoju Kopanika, nego celokupne opštine Brus i verujemo i mnogo intenzivnijoj turističkoj aktivnosti tokom leta što je nedostajalo našem napoznatijem planinskom centru – rekla je Matić.

Navela je da će gondola pružiti priliku i poljoprivrednicima i privrednicima tog kraja da razvijaju svoj posao, a mladima da vide svoju budućnost ovde.

Matić je rekla da je resorno ministrastvo od 2015. do 2020. uložilo 125 miliona dinara u razvoj turizma na ovoj distinaciji, od čega je 100 miliona dinara uloženo u razvoj ski centra.

– Nastavićemo da ulažemo u Kopaonik kao turističku destinaciji. Naši napori uz napore privrednika doprineli su porastu turizma za 33 odsto u poslednjih par godina – rekla je Matić.

Navela je da je 2020. godina za Kopaonik, uprkos pandemiji, bila sjajna i da je zabeležena rekordna posećenost, te da je prošle godine na Kopaoniku bilo 105.000 turista, što je porast od 23 odsto u odnosu na 2019. godine.

– Podaci govore da kada planski razvijate destinaciju, radite na infrastrukturi i kada svako odgovorno i predano radi svoj posao i krizne situacije mogu biti prilika za rast. Kopaonik je to pokazao – kaže Matić.

Poručila je meštanima tog dela da iskoriste pirliku za ubrzani ekonomski razvoj koji će doprineti ostanku mladih i boljoj budućnosti.


Izvor : Kurir.rs/ Tanjug

Udarna vest.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare