U Novom Sadu na mestu dosadašnjeg hotela Park gradiće se hotel Hajat

„Hyatt Regency Novi Sad“ projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela „Park“, bude savremen premijum hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka. Taj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu, koja ujedno doprinosi i ekologiji i turizmu.

Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. „zelene energije“ u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, što su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je ovim povodom rekao da je Novi Sad postao prepoznatljiv na svetskoj mapi i da se ovim ugovorom dodaje jedno od najvećih svetskih imena u domenu hotelijerstva i kongresnog turizma.

– Realizacijom projekta izgradnje tog hotela, vrednosti 107 miliona evra, snažno razvijamo grad u ovoj važnoj grani privrede. Otvaranje tog hotela omogućiće novih 250 radnih mesta, a taj projekat ima poseban značaj što će biti izgrađen u skladu sa najvišim standardima iz oblasti zaštite životne sredine. Verujem da će 20 godina, na koliko je partnerstvo Hajata i Inobačke za sada ugovoreno, biti samo početak zajedničkog investiranja u našem gradu. Grad Novi Sad će uvek biti čvrst oslonac u realizaciji ovako velikih i značajnih projekata – rekao je gradonačelnik Đurić.

Ugovor za izgradnju i razvoj hotela Hajat potpisali su potpredsednik za razvoj kompanije „Hyatt International Group“ Takuja Aojama i direktor kompanije “Inobačka” Vukajlo Babić, a otvaranje je planirano za 2026. godinu.

Prostor oko sadašnjeg hotela će biti potpuno ozelenjen, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko biloba, koje je pod zaštitom, biće centralno mesto tog projekta i njegov zaštitni znak.

Grad Novi Sad

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare