Letnji hladni potaž od krastavca i zelene salate
Sastojci:
- 2 veća krastavca, oljuštena i naseckana
- 1 glavica zelene salate (puterica ili kristalka), naseckana
- 1 manji crni luk ili mladi luk
- 1 čen belog luka
- 500 ml povrtnog bujona (ohlađenog)
- 100 ml jogurta ili kisele pavlake
- 1 kašika maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- Malo limunovog soka
- Svež mirođija ili nana za serviranje
Priprema:
- U tiganju kratko propržiti luk i beli luk na malo maslinovog ulja (može i bez, za laganiju verziju).
- U blender staviti naseckane krastavce, zelenu salatu, proprženi luk, jogurt, bujon, limunov sok, so i biber.
- Izblendati dok ne dobijete glatku kremastu teksturu.
- Ostaviti u frižideru najmanje 1–2 sata da se dobro ohladi.
- Servirati hladno, uz malo maslinovog ulja, seckane mirođije ili nane.
Ovaj potaž možete poslužiti i uz kockice leda za dodatno osveženje. Želite i sliku bez teksta?
UDARNA VEST.rs