🥣 Letnji hladni potaž od krastavca i zelene salate je savršeno lagano i osvežavajuće jelo za tople dane. Evo jednostavnog recepta:

Letnji hladni potaž od krastavca i zelene salate

Sastojci:

  • 2 veća krastavca, oljuštena i naseckana
  • 1 glavica zelene salate (puterica ili kristalka), naseckana
  • 1 manji crni luk ili mladi luk
  • 1 čen belog luka
  • 500 ml povrtnog bujona (ohlađenog)
  • 100 ml jogurta ili kisele pavlake
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • Malo limunovog soka
  • Svež mirođija ili nana za serviranje

Priprema:

  1. U tiganju kratko propržiti luk i beli luk na malo maslinovog ulja (može i bez, za laganiju verziju).
  2. U blender staviti naseckane krastavce, zelenu salatu, proprženi luk, jogurt, bujon, limunov sok, so i biber.
  3. Izblendati dok ne dobijete glatku kremastu teksturu.
  4. Ostaviti u frižideru najmanje 1–2 sata da se dobro ohladi.
  5. Servirati hladno, uz malo maslinovog ulja, seckane mirođije ili nane.

Ovaj potaž možete poslužiti i uz kockice leda za dodatno osveženje. Želite i sliku bez teksta?

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare