MUP: U SRBIJI 71 INTERVENCIJA ZBOG NEVREMENA: Stablo palo na vozilo u pokretu – OLUJA NAPRAVILA TOTALNI HAOS U ZEMLJI! 

Centar za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je zbog nevremena u protekla 24 časa imao 71 intervenciju, od čega se 12 odnosi na požare na građevinskim objektima, izjavio je danas načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Milorad Spasojević.

– Ostale intervencije su podrazumevale uklanjanje stabala, metalnih konstrukcija, krovova koji su padali na kolovoze, kao i crpljenje vode. Imali smo i jednu, srećom, uspešnu evakuaciju čoveka kome je stablo palo na vozilo koje se kretalo putem i vatrogasci su uspeli da ga na vreme izvuku – rekao je on za TV Pink.

Pogledaj galeriju

Direktor Srbijavoda Goran Puzović je ocenio da je trenutna situacija, što se reka tiče stabilna.

– Situacija je potpuno pod kontrolom kod reka prvog reda, od Save do Dunava, Drine, Morave, Ibra. Sve su one u koritu i ne očekujemo nikakve posledice što se njih tiče– rekao je on.

Dodao je da su poplave koje su se događale juče zapravo lokalne poplave i da u budućnosti možemo očekivati dve nove vrste poplava.

Jedna su urbane poplave, kakve smo videli u protekla 24 sata, kao i bujične poplave koje su posledice velike količine padavina koja se desi za nekoliko sati.

– Tu količinu vode ne može da primi nijedan kanalizacioni i odvodni sistem, jer se oni grade za predvidljive količine padavina a ne za ovolike količine kolike smo sada imali– rekao je on za TV Pink.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare