IZRICANJE PRESUDE TRAMPU ODLOŽENO DO 18. SEPTEMBRA Vrhovni sud objavio svoju odluku u slučaju Stormi Danijels

Izricanje presude Donaldu Trampu za 34 optužbe vezane za prikrivanje isplatne tajnog novca na Menhetnu biće odloženo do septembra nakon što je Vrhovni sud objavio svoju odluku o predsedničkom imunitetu.

Sudija Huan Merčan u utorak je poslao pismo Trampovim advokatima i kancelariji Okružnog tužioca Menhetna u kojem ih je obavestio o svojoj odluci.

Izricanje presude zakazana za 18. septembar

Izricanje presude Trampu je sada zakazana za 18. septembar. Ranije je bila zakazana za 11. jul, samo nekoliko dana pre Nacionalne konvencije republikanaca u Milvokiju. 

Do odlaganja je došlo nakon što je kancelarija tužilaštva Menhetna saopštila da se neće protiviti odlaganju presude jer Trampovi advokati podnose zahtev za poništavanje njegove presude u slučaju tajnog novca.

Njujorška porota jednoglasno je proglasila Trampa krivim

Njujorška porota jednoglasno je proglasila Trampa krivim po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa 30. maja zbog prikrivanja isplate porno zvezdi Stormi Danijels kako bi je „ućutkao“ pre izbora 2016. godine.

Međutim, Trampov advokat je u ponedeljak poslao pismo u kojem traži da se poništi njegova osuda i odloži izricanje presude nakon hitne odluke Vrhovnog suda o imunitetu.

Tramp je tvrdio da je imun na krivično gonjenje za radnje koje se odnose na službene radnje tokom njegovog mandata.

U svom odgovoru, sudija Merčan je rekao da će odluku u slučaju objaviti 6. septembra i da će, ako bude neophodno, izricanje kazne biti 18. septembra.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare