DETALJI DRAME NA JEZERU KOD ČAČKA 4 dece i 3 odraslih se zaglavilo, bezuspešno pokušavano spasavanje „Čamac nije bio dovoljno jak“

Vest da je sedam osoba ostalo bespomoćno na čamcu nasred jezera juče je obišla Srbiju.

Na lice mesta odmah su upućeni vatrogasci-spasioci koji su ih izvukli na sigurno.

Borivoje Gačić, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Čačak kaže da je sedam osoba koje su juče u popodnevnim satima evakuisane sa jezera u Međuvršju, ustvari bilo na suprotnoj obali jezera u odnosnu na na onu sa koje su isplovili, te da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo.

– Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17.40 ekipa od četiri pripadnika tog tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom – kaže Gačić.

Samoj akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

– Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na obali jezera u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac, ali da u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše”, rekao je Gačić.

U ovoj akciji spasavanja, na svu sreću, nije bilo povređenih lica.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Rina/Preneo: D. P.)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare