UPOZORENJE RHMZ! Ovi delovi Srbije biće na udaru nepogoda i visoke temperature

Republički hidrometerološki zavod danas je upozorio na dolazak grmljavinskih nepogoda s obilnim padavinama, gradom i olujnim vetrom na teritoriji Srbije tokom noći i sutrašnjeg dana. Prema saopštenju objavljenom na sajtu RHMZ, očekuje se da će većina mesta u zemlji dobiti između 20 i 40 milimetara kiše za 24 sata, dok će u delovima zapadne, severne i centralne Srbije padavine biti još obilnije, od 40 do 80 milimetara.

Takođe, najavljeno je da će dnevna temperatura biti u padu za oko 10 stepeni Celzijusa u poređenju sa prethodnim danom. Maksimalna temperatura danas će se kretati od 31 stepena na severu Bačke do 37 stepeni Celzijusa na jugoistoku zemlje, dok se u Beogradu očekuje maksimalna temperatura do 35 stepeni.

U kasnim popodnevnim i večernjim satima, kao i noću, očekuje se prodor hladnog fronta s kišom, pljuskovima i grmljavinom, praćen jakim severozapadnim vetrom. Posebno će u delovima Vojvodine, Šumadije, Pomoravlja, Podunavlja, Kolubarskog okruga, Mačve i Beograda biti jake grmljavinske oluje s gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Lokalno se očekuje više od 30 litara kiše po kvadratnom metru.

U utorak će biti osetno svežije, s povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom, s mogućnošću za dalje grmljavinske nepogode, naročito na jugu i istoku Srbije. Očekuju se vrlo obilne padavine, lokalno više od 60 litara kiše u pojedinim predelima, što može izazvati probleme sa urbanim poplavama i bujičnim potocima.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare