HOROR U ALEKSINCU: Svinja izujedala ženu po celom telu i gavi, nanela joj teške povrede

Lekari su prvo obrađivali povredu oka, a zatim su otkrili ujedne rane na licu, glavi, ruci, nozi i grudnom košu.

Žena R.S. (67) iz Aleksinca našla se u teškoj situaciji nakon što ju je svinja napala u nedelju. Pretrpela je brojne povrede, a prva pomoć joj je pružena u Aleksincu pre nego što je prevezena u Univerzitetski klinički centar u Nišu. U Nišu su lekari konstatovali ozbiljne povrede po celom telu, uključujući i prelome.

Pacijentkinja je primljena u Urgentni centar UKC Niš zbog ozbiljnih povreda koje su joj nanele svinje. Lekari su prvo obrađivali povredu oka, a zatim su otkrili ujedne rane na licu, glavi, ruci, nozi i grudnom košu. Pored toga, utvrđen je prelom jednog pršljena i rebra, kao i prelom šake i suspektna fraktura kostiju. Očekuje se dalje praćenje njenog stanja i dodatni pregledi od strane specijalista.

– Pacijentkinja je dovezena u Urgentni centar UKC Niš zbog ozbiljnih povreda usled, kako je navedeno, ujeda svinje. Primarno je obrađena povreda oka. Pored ujednih rana u predelu lica, glave, ruke, noge, grudnog koša, pacijentkinja ima i prelom jednog pršljena i jednog rebra, prelom šake i suspektnu frakturu kostiju – rečeno je „Blicu“ u UKC Niš.Povređena žena zadržana je u UKC Niš tokom noći radi dodatnih pregleda, a ujutru će je pregledati i očni lekar kako bi se utvrdilo kompletno stanje njenog oka. Hitna intervencija i brza reakcija medicinskog osoblja bili su od presudnog značaja u pružanju pomoći ovoj pacijentkinji.

Napadi divljih životinja, poput svinja, na ljude nisu česta pojava, ali svakako ukazuju na važnost poštovanja bezbednosnih mera u ruralnim područjima. Ovaj incident ističe potrebu za edukacijom i preventivnim merama kako bi se smanjio rizik od sličnih događaja u budućnosti.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare