„TO ŠTO SU ONI URADILI JE BIO SAMOUBILAČKI ČIN“ Drama u Rijeci nakon „spektakularnog“ bekstva dvojice zatvorenika: „Izrezali na žicu, sve je bilo puno krvi“

Iz riječkog zatvora u petak su pobegla dvojica zatvorenika koji su se nalazili u pritvoru zbog sumnje da su počinili imovinska krivična dela.

Kako nezvanično saznaje portal 24sata.hr, oni su tokom šetnje zatvorskim dvorištem prebacili improvizovano uže preko zida na čijem je vrhu žilet žica.

Uspeli su da preskoče zid i pobegnu, iako su se, navodno, posekli na žicu.

„Prilikom udaljenja i savladavanja prepreka, osobe lišene slobode pretrpele su telesne povrede čiji intenzitet nije utvrđen. Odmah po događaju o svemu je obaveštena nadležna policijska uprava i sud, a trenutno je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja“, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo pravde.

Iz riječke policije rekli su da je u toku krivična istraga i da je u toku potraga za odbeglim zatvorenicima.

„Spektakularno bekstvo“

Kako piše „Jutarnji list“, cela Rijeka bruji o filmskom bekstvu iz zatvora. Spektakularni „filmski bijeg“ dogodio se juče u riječkom zatvoru koji se nalazi u strogom centru grada, navodi list.

„Sve je počelo ujutro oko 10 sati dok je navedeni dvojac bio u šetnji. U jednom su trenutku podigli benč sa tegom dužine oko dva metra uza zid i počeli da se penju na njega, a potom i do vrha zida. Prepreka im nije bila ni žilet žica kroz koju je navedeni dvojac zbog sitnije građe uspeo da se provuče, ali ne bez posledica. Obojica su se izrezala na žicu tako da je iza njih ostao krvavi trag, ali su skočili s visine od sedam metara na strani prema crkvi Sv. Vida i obližnjem kafiću i pobegli“,piše list.

Jedan od dvojice begunaca već je lociran na području Gorskog kotara i u toku su mere intenzivnog traganja kako bi se begunci uhapsili, dodaje se.

„Samoubilački čin“

Advokat Velimir Došen, inače i bivši upravnik riječkog zatvora, je u vreme incidenta bio u zatvoru u poseti jednom klijentu.

– Čulo se neko komešanje, jedan zatvorenik je rekao: „Evo sad su pobegla dvojica!“. Kao bivši upravitelj mogu samo da kažem da ne vidim u ovome odgovornost pravosudnih policajaca ni upravitelja zatvora jer ovakav čin je gotovo samoubilački. To bi bilo kao da neko skače kroz otvoreni prozor nebodera, jer je velika visina s druge strane i sasvim je izvesno da su verojatno pretrpeli ozbiljne ozljede. Čuo sam da su se izrezali na žicu, sve je bilo puno krvi – rekao je on „Jutarnjem listu“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare