NOVA NAJAVA TRAMPA! Ako postane predsednik SAD povlači Ameriku iz sporazuma kojeg je nazvao KATASTROFOM!

Portparolka njegovog izbornog štaba Karolajn Livit izjavila je da je Tramp izjavio da će to učiniti

Bivši predsednik SAD kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bi po drugi put povukao SAD iz Pariskog klimatskog sporazuma ako osvoji još jedan predsednički mandat u novembru.

Tramp kritikuje Pariski sporazum

Trampovo planirano povlačenje SAD iz Pariskog sporazuma nije iznenađenje, s obzirom na njegovo prethodno povlačenje i lobiranje konzervativaca.

Sam Tramp je kritikovao Pariski sporazum u debati sa predsednikom Džozefom Bajdenom u Atlanti, nazivajući ga katastrofom i tvrdeći da su SAD pokradene tim sporazumom.

Različite verzije nacrta izvršnih naredbi o povlačenju SAD iz sporazuma

Advokati pojedinih privrednih grana pripremali su različite izvršne naredbe o različitim energetskim politikama na koje Tramp treba da stavi potpis.

Postoje nekoliko različitih verzija nacrta izvršnih naredbi o povlačenju SAD iz sporazuma, koje bi Tramp mogao da potpiše, prema neimenovanim izvorima upoznatim sa procesom.

Jedna verzija naredbi uključuje povlačenje SAD iz Okvirne konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama (UNFCCC), osnovnog okvira koji služi kao osnova za globalne pregovore o klimi.

Tramp bi mogao da ide još dalje, pokušavajući da povuče SAD iz sporazuma UN iz 1992. godine, što bi mogao da zahteva odobrenje Senata da bi se SAD ponovo pridružila i mogao bi da zamrzne SAD iz sistema na neodređeno vreme.

Nedoumice oko Trampovih planova

Livit nije odgovorila na pitanje da li Tramp razmišlja o tome da SAD napuste UNFCCC, što bi predstavljalo još veću prepreku u globalnoj borbi protiv klimatskih promena. 

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare