KOD MUŠKARCA (50) U VOZILU PRONAĐEN KILOGRAM HEROINA: Hapšenje u Somboru! 

Kada se heroin unese u organizam, brzo se pretvara u morfin, a zatim se veže za receptore u mozgu koji su odgovorni za osećaj bola i nagradu. To dovodi do smanjenja osećaja bola i stvaranja osećaja euforije. Takođe, heroin može da izazove osećaj relaksacije i pospanosti, kao i smanjenje telesnih funkcija poput disanja i srčane aktivnosti.

Psihološki efekti

Heroin može izazvati osećaj mira i smanjenje anksioznosti, ali takođe može dovesti do osećaja apatije i dezorijentacije. Psihološki efekti heroina mogu varirati u zavisnosti od doze i individualne tolerancije.

Zavisnost i apstinencijalna kriza

Jedan od najozbiljnijih efekata heroina je razvoj zavisnosti. Redovna upotreba heroina može dovesti do fizičke zavisnosti, što znači da osoba mora da uzima sve veće doze da bi postigla isti efekat. Kada osoba koja je zavisna od heroina prestane da ga uzima, može doživeti teške simptome apstinencijalne krize, uključujući intenzivnu glad za drogom, bolove u mišićima i kostima, mučninu, povraćanje i teške emotivne poremećaje.

Patološki efekti

Heroin može dovesti do niza patoloških efekata na organizam, uključujući oštećenje jetre, pluća i srca, kao i povećani rizik od infekcija kao posledica intravenske upotrebe droge.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare