BIRA SE GRADONAČELNIK Počela sednica skupštine Beograda: Nikodijević predložio da Šapić ponovo vodi grad

Počela je sednica Skupštine Grada Beograda, a na dnevnom redu je izbor gradonačelnika Beograda, njegovog zamenika i članova Gradskog veća.

Sednici skupštine prisustvuje 81 odbornik, a pre početka sednice pred odbornicima se našao i izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika.

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević nakon što je u petak ponovo izabran za predsednika gradskog parlamenta na konstitutivnoj sednici održanoj 21. juna.

Nikodijević predložio Šapića za gradonačelnika

Nikodijević je predložio odbornicima da Aleksandar Šapić po drugi put bude gradonačelnik Beograda. Predsednik parlamenta je pozvao na konstruktivnu diskusiju jer kako je rekao, „nemamo vremena za gubljenje“.

– Gospodin Šapić je u tri mandata bio predsednik opštine Novi Beograd, gde su ga građani Novog Beograda tri puta uzastopno birali, 2012. godine, 2016. godine i 2020. godine, pre nego što je u prošlom mandatu postao gradonačelnik Beograda. On je bio prvi na listi naše zajedničke koalicije „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ koja je dobila najveći broj glasova građana Beograda – rekao je Nikodijević na sednici Skupštine grada.

Nikodijević je još juče najavio da neće biti „iznenađenja u vezi sa izborom gradonačelnika“ što je nagovestilo da će Beograd ponovo voditi Aleksandar Šapić koji je kandidat vladajuće koalicije oko SNS-a za tu funkciju.

Šapić: Vesna Vidović opet zamenica gradonačelnika

Šapić je predložio za zamenika gradonačelnika Vesnu Vidović koja je bila i u prošlom mandatu na toj funkciji. Kako je rekao, tim od 13 članova će biti skoro isti kao u prethodnom mandatu kako bi nastavili tamo gde su stali pre devet meseci.

Na sednici nisu odbornici „Kreni promeni“

Sednici ne prisustvuju odbornici pokreta „Kreni-promeni“ Sava Manojlovića.

Prethodno su verifikovani mandati odbornicima.

Skupština od dana konstituisanja ima zakonski rok od 30 dana da izabere gradonačelnika.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare