„Debakl, potop, razbijanje!“ Panika u Hrvatskoj, zbog poraza od Španije Vatreni na stubu srama

U skladu sa rezultatima koje su poslednjih godinama na velikim takmičenjima ostvarivali fudbaleri Hrvatske, na EURO su ispraćeni sa velikim očekivanjima, ali je već u prvom kolu usledio hladan tuš.

Fudbaleri Hrvatske su izgubili 0:3 selekcije Španije.

MorataRuis Karvahal su iznenadili ekipu, ali i navijače u nama susednoj zemlji, koji nisu očekivali da njihov tim na startu bude ovako matiran.

Takvi si i naslovi u tamošnjim medijima, koji su ovaj poraz opisali kao „debakl, potop, razbijanje„.

– Debakl Hrvatske na otvaranju Eura – naslov je teksta na Indexu, u kom se se navodi da je izabranicima Zlatka Dalića presudilo katastrofalno prvo poluvreme.

Nije blaži bio ni Jutarnji.

– Težak potop Hrvatske u Berlinu. Španci razbili Vatrene na otvaranju Eura – reči su sa pomenutog portala.

U njihovom izveštaju se navodi da je Španija očitala lekciju Dalićevim izabranicima, te da se sada sumnja u to kakve su im šanse na ovom šampionatu.

Večernji je ovo nazvao teškim porazom.

– Ulaz hrvatskih fudbalera u susret bio je spor i plah. Španci su odmah zavladali travnjakom, držali su loptu u svom posedu i igralo se isključivo na hrvatskoj polovini – navodi se u njihovom tekstu. 

Dalićevi izabranici na teren izlaze u sredu u 15 časova, kada će odmeriti snage sa ekipom Albanije.

Evropsko prvenstvo u u fudbalu 2024. odigrava se u Nemačkoj, i to u 10 gradova. EURO će trajati od 14. juna do 14. jula. Srbija je smeštena u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč Orlovi igraju protiv Gordog Albiona, a utakmica Srbija – Engleska igra se u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea, 16. juna sa početkom od 21 sat. Druga utakmica, Srbija – Slovenija, igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati. Treći meč, Srbija – Danska, igra se 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu Alijanc Arena u Minhenu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare