SRBIJA ČEKA: Dragan Stojković otkrio kada će saopštiti kojih 26 fudbalera ide u Nemačku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio da će u utorak ujutru objaviti spisak od 26 fudbalera koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

– U utorak u devet sati na našem zvaničnom sajtu FSS objavićemo spisak 26 imena koja će nas predstavljati u Nemačkoj. Pripreme počinju već sutra, imaću 16 igrača na okupu u Staroj Pazovi. Trening će biti u 17 časova. Vidim veliku motivaciju i pristup nego pre dve godine. Što je mnogo važno, pre svega zdravstveni bilten. Onaj košmar koji sam imao pre dve godine, ne bih želeo da se ponovi. Igrači su zdravi, pravi i jedva čekaju da dođu. Sam podatak da ću prvog dana imati 16 imena, govori da ćemo spremno dočekati Evropski šampionat – rekao je Stojković u emisiji Oko na RTS.

Stojković nije hteo da odgovora o pojedinačnim imenima.

– Koji god spisak da objavim, naslovi će uvek biti Piksi iznenadio. Da li će za nekog biti iznenađenje, to ne znam. Za mene neće biti jer sam dobro razmislio. Za mene je bitno da odluke donosim na pošten i fer način.

Srbija će prvi put igrati na Evropskom prvenstvu od osamostaljenja, a naša zemlja prvi put posle 24 godine.

– Nema euforije kao pre dve godine pred Katar. Ta euforija je vladala s pravom jer smo te kvalifikacije odigrali na fantastičnom nivou. Kao krem je došla utakmica u Lisabonu gde su trijumfalno briljirali i otišli na Svetsko prvenstvo. Sada nema euforije i to mi se sviđa. Apsolutno je bolje ovako. Idemo sa velikom željom i motivacijom da date sve od sebe i postignete uspeh. Bitno je da imamo mir i da igrači budu potpuno zdravi i spremni, i fizički i mentalno.

O očekivanjima, Stojković kaže.

– Mi smo baš baš dosta propustili da nas bude u Evropi. Za ovo vreme od kad radimo zajedno, imamo Mundijal, imamo Ligu nacija, gde smo odigrali perfektno i bili prvi u grupi. Odveli smo Srbiju u A diviziju, što znači da ste među 16 najboljih u Evropi. Dolaze kvalifikacije gde ste odigrali dovoljno dobro da odete na Evropsko prvenstvo. Sad treba napraviti kontinuitet. Ovo je velika šansa, veliki praznik evropskog fudbala, gde će Srbija biti učesnik. Tu šansu moramo da iskoristimo. Nema alibija, nema traženja izgovora. Daćemo sve od sebe i borićemo se. Igračima je itekako stalo, posle iskustva od pre dve godine, da odigramo što bolje možemo, da Srbiju učinimo ponosnim i srećnim.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare