Još dve pulmološke promene otkrivene na preventivnim pregledima u Beogradu: Oboleli pripadaju ovoj grupi ljudi

Do sada je pregledano oko 170 građana u UKCS, a otkrivene su ukupno tri pulmološke promene za koje se sumnja da su tumorske, saznaje Telegraf.rs.

Kako dr Mihailo Stjepanović, direktor Klinike za pulmologiju UKCS za Telegraf.rs svi su pušači, i svi su upućeni na dalju dijagnostiku.

– Svi imaju više od 60 godina, i svi su pušači. Došli su preventivno i dalja dijagnostika će utvrditi o čemu se tačno radi, kaže naš sagovornik.

Posetimo, preventivni pregledi koje organizuje Ministarstvo zdravlja nastavljaju se danas u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, i svi koji to žele moći će da dođu i provere svoje zdravlje u periodu od 8 do 17 časova. Ono što je novina, organizovani su i fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će bitipregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Takođe, u istom periodu, u nekoj od 200 zdravstvenih ustanova, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, provere krvnu sliku i izmere krvni pritisak, provere hormone štitaste žlezde, obave pulmološki pregled ( a svakom građaninu starijem od 50 godina i sa pušačkim stažom dužim od 30 godina biće obavezno urađen i rentgen pluća) i urade tumor markere prostate.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare