JAKE REČI PODRŠKE U NJUJORKU STIGLE IZ NAJMOĆNIJE ZEMLJE SVETA! Nebenzja jasan: Snažna izjava predsednika Vučića, oni koji su glasali „za“ SU DOBRO ZNANA GRUPA!

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da je usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo do podela unutar Generalne skupštine UN i ocenio da su rezultati glasanja sramni po sponzore rezolucije.

Upozorili smo ih unapred da do usvajanja rezolucije neće doći konsezusom i da će podeliti članstvo. Više zemalja nije podržalo od onih koje jesu. Oni koji su glasali za uglavnom su dobro znana grupa koja glasa po blokovskoj discpilini“, rekao je Nebenzja novinarima nakon glasanja.

On je istakao da rezolucija neće dovesti do pomirenja u BiH i Balkanu, već samo do dodatnih podela.

Moram i da istaknem snažnu izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je apsolutno jasno rekao da razume šta se dešava iza predlaganja rezolucije i njenog usvajanja“, rekao je Nebenzja.

Naveo je da su razlozi za usvajanje rezolucije bili “očito politički“.

Nekoliko zemalja je pomenulo da su događaji u njihovim zemljama u različitim vremenskim periodima bili daleko ozbiljniji od onoga što se dešavalo u Srebrenici, ali čak i ti, za njih tragični događaji, nisu prepozanti kao genocid“, naveo je ruski predstavnik.

Dodao je da je usvajanje rezolucije obesmislilo raniju rezoluciju UN prema kojoj je 9. decembar dan sećanja na sve genocide u istoriji.

Generalna skupština Ujednjinenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici za koju je glasalo samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare