BORBA ZA VELIKO FINALE: Neka se spremi Čeh – evo kada Đoković nastavlja svoj pohod ka osvajanju Ženeve!

Novak Đoković nastavlja svoj uspešan niz plasiravši se u polufinale ATP turnira u Ženevi. U četvrtfinalu je odigrao protiv Holanđanina Talona Grikspora i slavio rezultatom 2:0 (7:5, 6:1). Meč je trajao jedan sat i 18 minuta.

Nakon susreta najbolji teniser planete je bio samokritičan, posebno kada je prvi set u pitanju:

– Važna pobeda. Mislio sam da bi prvi set mogao da ode i u drugom smeru, jer je bio bolji. Imao je tri set lopte. Vodio je 4:5 i 0:40, tako da je sve mogl oda ima potpuno drugi tok. Imao sam sreće da „pronađem“ servis i od tog momenta sam zaigrao dobar tenis. I protivnik mi je pomogao svojim greškama.

U borbi za veliko finale Novka Đoković će odmeriti snagu sa češkim teniserom Tomašem Mahačem trenutno 44. teniserom na planeti. Treba podsetiti da je Mahač u četvrtfinalnoj rundi ATP turnira u Ženevi savladao Amerikanca Aleksa Mikelsena rezultatom 2:0 (6:3, 7:6).

Đoković i Mahač su tokom dosadašnje teniske karijere odigrali samo jedan zvanični meč. Bilo je to prethodne godine na turniru u Dubaiju kada je Novak nakon velike borbe u šesnaestini finala slavio nakon tri odigrana seta rezultatom 6:3, 3:6, 7:6).

Polufinalni meč na programu je u petak 24. maja sa poečtkom od 14 časova.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare