HITNO OGLAŠAVANJE MINISTRA UNUTRAŠNJIH POSLOVA IRANA! Stigle nove informacije o helikopteru Hasana Rohanija

Na internetu su se pojavili navodni svedoci koji tvrde da su zaista videli da je došlo do incidenta

Iranski ministar unutrašnjih poslova Ahmad Vahidi izjavio je putem svog Tviter naloga da spasilačke ekipe još uvek nisu stigle do mesta incidenta u planinama gde se dogodila nezgoda sa helikopterom u kojem je bio iranski predsednik. Vahidi je istakao da je u pitanju prinudno sletanje zbog teških vremenskih uslova – magle.

Navodni svedoci

Na internetu su se pojavili navodni svedoci koji tvrde da su zaista videli da je došlo do incidenta. Ovi svedoci mogu pružiti dragocen uvid u događaj i pomoći u rekonstrukciji celokupnog incidenta.

Grubo prizemljenje helikoptera

Helikopter u kojem je bio iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) grubo se prizemljio, objavila je državna televizija, dodajući da je na mesto incidenta upućeno čak 16 spasilačkih timova. Ova informacija ukazuje na ozbiljnost situacije i na hitnost pružanja pomoći povređenima.

Informacije o događaju

Iranski mediji prenose kontradiktorne informacije o tom događaju za koji još nema službene potvrde. Ovo stvara dodatnu neizvesnost i potrebu za pažljivim praćenjem daljeg razvoja situacije.

Teški vremenski uslovi

Raisi je putovao u iransku pokrajinu Istočni Azerbajdžan, a državna televizija objavila je da se incident dogodio u blizini granice Jolfe, oko 600 kilometara severozapadno od Teherana. Spasioci su pokušavali doći do mesta nesreće, ali su ih ometali loši vremenski uslovi – jaka kiša i vetar. Teški vremenski uslovi dodatno otežavaju spasilačke napore i ukazuju na izuzetnu opasnost koja je pratila ovaj incident.

Nedostatak informacija o helikopteru

Podsetimo, postoji informacija da helikopter navodno nije bio na radaru čak sat vremena. Ovaj podatak budi dodatna pitanja o okolnostima incidenta i izaziva potrebu za detaljnom istragom.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare