Za nedelju dana počinje poslednji raspust u ovoj školskoj godini: Evo koliko će đaci u Srbiji odmarati

Za samo nedelju dana osnovce i srednjoškolce očekuje prvi duži raspust nakon novogodišnjih i božićnih praznika, ali ujedno i poslednji koji će imati do kraja ove nastvane godine. Dok su đaci u Vojvodini već imali uskršnji raspust od 28. marta do 3. aprila, decu u ostatku zemlje čeka čak 10 slobodnih dana, ali ni učenici na severu neće ostati praznih ruku.

U susret prvomajskim i vaskršnjim praznicima đake u Srbiji čeka prolećni raspust, i to od 29. aprila do 7. maja, ali kako tome prethodi vikend deca će se raspustiti već u petak, 27. aprila. I učenici u Vojvodini imaće novih nekoliko slobodnih dana, s tim što će njihov odmor početi u sredu, 1. maja, a u klupe će se vratiti, kada i ostali, tačnije u utorak 7. maja.

S obzirom na to da je prolećni raspust poslednji u ovoj nastavnoj godini, đaci će morati na novi odmor morati da sačekaju sve do kraja školske godine.

Maturanti gimnazije, ali i ostalih srednjih škola sa nastavom će završiti 31 majadok će osmaci u školi ići do 14 juna. Za njih će raspust početi po završetku svih obaveza koje imaju oko upisa na fakultete, odnosno u srednje škole.

Ostali osnovci raspustiće se 17. juna, a srednjoškolci 24, odnosno već u petak, 21. kada je poslednji radni dan.  

Svi važni datumi za đake do kraja školske godine 

29. april – 6. maj – prolećni raspust

31. maj – kraj školske godine za đake 4. razreda gimnazija

14. jun – kraj godine za osmake (sledi polaganje male mature)

17. jun – kraj godine za osnovce

17, 18. i 19. jun – mala matura

21. jun – kraj za srednjoškolce

28. jun – Vidovdan i svečana podela knjižica

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare