„NAGLASIO SAM APSURD ČLANSTVA TAKOZVANOG KOSOVA U SAVETU EVROPE“ Vučić sa specijalnim izaslanikom MSP Francuske 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučićprimio je specijalnog izaslanika Ministarstva spoljnih poslova Republike Francuske Renea Trokaza.

– Sa zadovoljstvom sa poželeo dobrodošlicu gospodinu Trokazu sa kojim sam nastavio dobre i otvorene razgovore koje sam u Parizu imao sa predsednikom Makronom i drugim najvišim zvaničnicima Francuske.

Razgovarali smo o situaciji u regionu, aktuelnim gepolitičkim prilikama i svim izazovima sa kojima se suočavamo na polju bezbednosti i očuvanja međunarodnog pravnog poretka.

Posebno sam naglasio apsurd članstva takozvanog Kosova u Savetu Evrope, kojim bi Priština, koja se dosledno oglušuje o sve potpisane sporazume, bila praktično nagrađen za politiku diskriminacije i sve jačih pritisaka na srpski narod na Kosovu i Metohiji – napisao je predsednik i dodao:

– Zahvalio sam Francuskoj na podršci koju pruža Srbiji kako na našem evropskom putu, tako i u procesu dijaloga sa Prištinom, uključujući i poštovanje svih postignutih dogovora.

Ponovio sam da je Srbija ozbiljan i odgovoran partner, koji drži svoju reč i konstruktivno pristupa rešavanju zajedničkih problema, što očekuje i od svojih sagovornika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare