VUČIĆ DANAS SA „MI-GLAS IZ NARODA“! Nastavljaju se konsultacije o novoj Vladi! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na današnje konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade predstavnike izborne liste ”Mi-glas iz naroda, prof.dr. Branimir Nestorović”. 

Početak konsultacija najavljen je za 8.30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, najavljeno je iz pres službe predsednika Srbije.

Vučić je započeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade u ponedeljak, 26. februara, razgovorima sa predstavnicima liste „Politička borba Albanaca se nastavlja-Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka-Slobodan Nikolić“.

Narednog dana obavio je razgovore s predstavnicima liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i s predstavnicima liste „Usame Zukorlić- Ujedinjeni za pravdu-Stranka pravde i pomirenja-Bošnjaci Sandžaka-Tomislav Žigmanov-Demokratski savez Hrvata u Vojvodini“.

Predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi većinu za izbor vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Podsećanja radi, predsednik Vučić boravio je prethodna dva dana u Tirani gde je prisustvovao samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa i tom prilikom razgovarao i sa liderom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare