PREDSEDNIK VUČIĆ O KAMATNIM STOPAMA: Ceo svet se uspešno oporavlja od inflacije i niko ne želi da se inflacija vrati! 

Predsednik je rekao da pad kamatnih stopa na svetskom tržištu neće doći skoro.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Otvaranje je počelo 18.00 časova, na Beogradskom sajmu, u Hali 4. Turistička organizacija Beograda (TOB) će na Međunarodnom sajmu turizma predstaviti ukupnu turističku ponudu srpske prestonice i sadržaje koje nude sve beogradske opštine.

Predstavljanje TOB biće u znaku predstojeće izložbe EXPO 2027. čiji će domaćin biti Beograd i sa kojom će prvog dana sajma na štandu TOB biti potpisan protokol o saradnji.

U skladu sa dogovorom postignutim na nedavnom Sajmu turizma EMITT u Istanbulu, na Beogradskom sajmu će u partnerstvu sa Turističkom organizacijom Beograda u petak biti održana prezentacija Izmira kao turističke destinacije, sa kojim je Beograd povezan direktnim letovima Er Srbije.

Predsednik je rekao da pad kamatnih stopa na svetskom tržištu neće doći skoro.

– Suviše su oprezni i američki FED i Evropska centralna banka. Iako svi očekuju da će, zbog svih mogućih izbora, da se to desi u aprilu, najkasnije u junu, ja bih rekao najranije u junu, najkasnije u septembru zato što niko ne želi povratak inflacije. Ceo svet se uspešno oporavlja od inflacije i niko ne želi da se inflacija vrati i zato verujem da ćemo morati malo više da čekamo. Kada se to desi, očekuje nas ubrzani rast jer raste potražnja, novac postaje jeftiniji i građevinska industrija raste… Ali, mi ćemo da pratimo Evropsku centralnu banku pre svega. Ne budite previše optimistični – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare