„ČESTITAM STAROM PRIJATELJU STUBU“! Vučić uputio čestitku novom predsedniku Finske! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Aleksandru Stubu pobedu na predsedničkim izborima u Finskoj.

 Čestitam starom prijatelju Aleksandru Stubu na pobedi na predsedničkim izborima u Finskoj. Uveren sam da će Vaše značajno političko iskustvo doprineti daljoj izgradnji bolje budućnosti Vaše zemlje i Evrope u celini – napisao je Vučić na svom nalogu na mreži X.

Finski političar desnog centra Aleksandar Stub pobedio je na juče održanim predsedničkim izborima u Finskoj, nakon što je osvojio 51,6 odsto glasova, prenosi finski javni servis Yle.

Njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio je u juče održanom drugom krugu predsedničkih izbora 48,4 odsto glasova. Stub je prethodno obavljao funkciju potpredsednika Evropske investicione banke i direktora Evropskog univerzitetskog instituta u Italiji, a za sebe kaže da je “umeren“ političar, navodi Rojters.

Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku “bezgranične podrške“ Ukrajini, dok ga najbliži saradnici opisuju kao proevropskog političara koji se zalaže za “evropskiji NATO“ i kao konzervativca kada je reč o fiskalnoj politici.

Prvi krug izbora održan je 28. januara, a tada je Stub imao najviše glasova, dok je Havisto bio drugi. Pošto nijedan od kandidata nije prešao 50 odsto glasova, održan je i drugi krug izbora.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare