NOVA POMOĆ ZA NEZAPOSLENE: Prijava traje do 11. marta, a evo KOJA grupa ljudi bez posla ima pravo da je dobije 

Paket mera za dugoročno nezaposlene obuhvata četiri javna poziva.

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ)objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera namenjenih dugoročno nezaposlenima u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada“ –  IPA 2020, finansiranog od strane Evropske unije. Ove mere se sprovode u četiri filijale NSZ, tačnije u Pančevu, Požarevcu, Jagodini i Prokuplju.

Paket mera za dugoročno nezaposlene obuhvata četiri javna poziva. Prvi se odnosi na realizaciju obuka na radnom mestu uz subvenciju za zapošljavanje. Drugi javni poziv je za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva. Treći se odnosi na dodelu subvencije za samozapošljavanje, dok je četvrti javni poziv namenjen poslodavcima za subvenciju zarade za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih.

Rokovi za prijavu

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje dugoročno nezaposlenih otvoren je do 11. marta, dok su ostali javni pozivi otvoreni do kraja ove godine. Svi detalji o javnim pozivima i neophodna dokumentacija dostupni su na zvaničnom sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovaj projekat predstavlja značajan korak ka povećanju integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tržištu rada. Evropska unijapruža podršku merama aktivne politike zapošljavanja, čime se stvara povoljno okruženje za samozapošljavanje i zapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica. Ovaj projekat ima za cilj da unapredi ekonomsku situaciju i omogući veće mogućnosti zapošljavanja za ove ranjive grupe na tržištu rada.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare