Otkriven plan za pokušaj bekstva petorice osuđenika iz zatvora u Smederevu, OGLASILI SE IZ UIKS-a 

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je razotkrila pet osuđenika koji su već neko vreme planiralibekstvo iz Okružnog zatvora u Smederevu.

– Osuđenici su bili radno angažovani u kuhinji i vešeraju što im je omogućilo da se neometano kreću u više zavodskih prostorija. Plan im je bio da iskoriste alat iz zavodske radionice za kopanje prolaza u podrumskom magacinu za hranu kako bi pokušali da pobegnu iz zatvora što su oni i priznali u svojim izjavama.Ova lica nisu bila smeštena u istoj sobi, a kontakt su uspostavili tokom radnog angažovanja na izdržavanju zatvorske kazne.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, Logo uprave za izvršenje krivičnih sankcija
foto: Ministarstvo Pravde

Osuđenici su odmah prebačeni iz poluotvorenog u zatvoreno odeljenje zavoda i protiv njih će biti podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup – pripremanje bekstva.U pitanju su osuđenici koji su izdržavali kazne za različita krivična dela-laku telesnu povredu, šumsku kradju, tešku krađu i izazivanje opšte opasnosti – naveli su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako Kurir nezvanično saznaje, pretpostavlja se da su osuđenici hteli bekstvom da izbegnu nove višegodišnje zatvorske kazne koje su ih uskoro čekale na izvršenje. Na to ukazuje podatak da se među njima nalaze i osuđenici kojima kazne ističu početkom februara, odnosno marta. 

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare