U 12 časova spuštaju se brane na Zapadnoj Moravi: Potraga za ženom koja je skočila u hladnu reku ušla u 4. dan

Potraga za ženom (40) koja je u ponedeljak uveče skočila sa gradske brane u reku Zapadnu Moravu u Čačku nastavlja se i danas, a kako iz istrage kažu za Telegraf, danas će spustiti brane kako bi nivo vode opao.

„Rukovodioci gradskom branom „Sportski centar“ zbog potrage za nestalom ženom danas u 12 časova spuštaju brane kako bi olakšali potragu, da bi  nivo vode opao, kako bi pomogli, odnosno, olakšali potragu za njom“, rečeno je za Telegraf.

Tokom ovih dana pretraženo je rečno korito u dužini od 7 kilometara, tačnije do sela Mrčajevci kod Čačka, ali bezuspešno.

Potragu vrše pripadnici MUP-a sa kopna.

Ona je, kako je saopštila RINA, u ponedeljak uveče oko 20 časova i 30 minuta došla do brane, sputila torbu i prešla ogradu. Tako je stajala nekoliko minuta, a potom skočila.

Njenu torbu su pronašli prolaznici koji su je predali nadležnima, pa je tako utvrđen identitet.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare