DANAS SE KUVAMO, ALI EVO KAKVO NAS VREME ČEKA U DECEMBRU! Meteorolog Todorović otkrio koliko će biti snega i kako će biti za doček

Meteorolog Nedeljko Todorović gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je otkrio kakvo nas vreme očekuje narednih dana, ali i tokom decembra.

– U petak će biti jedan pik temperature naviše. Znači, biće preko 10 stepeni, ali ne u svim mestima. U istočnoj Srbiji, pre svega Timočka krajina, tamo će ostati veoma hladno zato što će da duva košava. A tamo kad duva košava, tamo je hladno. A s ove strane Karpatskog grebena je toplo, biće verotno možda negde i 15, 16 do 17 stepeni na području Beograda, Vojvodine i Zapadne Srbija. Onda u subotu mali pad temperatura, a u nedelju još dalje pada. Tako da će od nedelje, 3. decembra opet biti jedna hladna varijanta vremena, ali ne dovoljno hladno da bi u nižim predeljima bilo nekog ozbiljnog snega – rekao je Todorović.

Meteorolog se potom osvrnuo i na Novu godinu i naveo kakvo sve vreme može da nas očekuje tokom ovog meseca.

– U decembru se nastavlja ovaj tip promenljivog vremena kakvog imamo sad. Teško je reći da će sve vreme padati sneg, već će pre biti da će biti varijanta malo snega, malo kiše. Kada pričamo o 31. decembru jako je teško reći. Međutim kada pogledamo verovatnoću, u trećini slučajeva pada kiša i oblačno. U trećini slučajeva ujutru mraz i danju sunčano i toplo. I u trećini slučajeva pada sneg i ima snega na tlu. Tako da je teško reći u napred – istakao je Todorović.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare