Skoro milion prijavljenih za penzionerske kartice! Siniša Mali najavio veliki događaj za sedam dana

Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije, Siniša Mali, najavio je da će od 1. januara iduće godine prosečna penzija u Srbiji iznositi 390 evra. Mali je istakao da država ima ambiciju da do kraja 2025. godine prosečna plata u Srbiji premaši 1.000 evra, a prosečna penzija se podigne na nivo između 430 i 450 evra.

Ministar je naglasio da je važno napomenuti da je prosečna penzija pre samo deset godina iznosila svega 204 evra.

Pored toga, ministar je najavio vanredno povećanje penzija za penzionere u Srbiji već od 1. oktobra, koje će iznositi 5,5 odsto. Takođe, od 1. januara naredne godine penzije će se povećati za dodatnih 14,8 odsto, a krajem novembra ili početkom decembra penzioneri mogu očekivati i jednokratnu pomoć od 20.000 dinara.

– Kada pogledate prošlu i ovu godinu, desilo se ono što se nikada u istoriji nije desilo. Neverovatnu smo stvar uspeli da uradimo, a pritom smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Nama su ukupno penzije porasle i porašće zajedno sa ovim povećanjem 56,1 odsto samo za dve godine – naglasio je Mali.

On je najavio i da penzionere u narednom periodu očekuju brojne pogodnosti uz penzionerske kartice, koje od 1. oktobra treba da zažive.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare