Počelo zasedanje Generalne skupštine UN! Vučić se oglasio iz Njujorka – predsednik nastavlja borbu za KiM, sa njim Marko Đurić

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, gde će nastaviti lavovsku borbu za KiM i srpski narod.

Predsednik se sada oglasio na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa zasedanja Generalne skupštine. 

Iza predsednika se nalazi srpski ambasador u SAD-u Marko Đurić. 

Podsetimo, Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok Jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare