Haos na suđenju Miki Aleksiću: Advokat priča uporedo sa sudijom, do prepirke došlo zbog jedne Milenine izjave

U sud je stigla u društvu Ognjena Jankovića, frontmena grupe Beogradski sindikat, što je ujedno njihovo prvo pojavljivanje u javnosti kao emotivnog para.

oslavu Aleksiću nastavljeno je danas u Palati pravde, a svedočila je oštećena Milena Radulović, kojs je pokrenula lavinu prijava Aleksića za silovanja i polna uznemiravanja.

Suđenje opet prolazi u prepirci između sudije i advokata Zorana Jakovljevića.

Jakovljević je dobio opomenu zbog nepoštovanja suda s obzirom na to da je se vreme govorio uporedo sa sudijom, revoltiran zbog toga što mu je pitanje odbijeno. Do prepirke je došlo jer je Milena Radulović ispravila Jakovljevića i rekla da pre krivične prijave nije razgovarala sa advokatima, već sa jednim advokatom, Goranom Đurašinovićem, a da smatra da je ocu Ive Ilinčić koji je advokat, nije pričala u tom svojstvu.

Određena je pauza 15 minuta.

Jakovljeviću je zaprećeno udaljenjem iz predmeta. 

Odbio da odgovara na pitanja

Na jednom od prethodnih ročišta, koje je bilo još jedno u nizu odloženih, ali ovog puta nije bilo u pitanju Aleksićevo loše zdravstveno stanje, već to što je vlasnik škole glume odbio da odgovara na pitanjapunomoćnika oštećene Milene Radulović Jugoslava Tintora.

Neću da odgovaram na njegova pitanja, on je 72 puta davao izjave za medije o ovom slučaju i time ga iz sudnice premestio u javnost – objasnio je Aleksić.

Tintor mu je na to rekao „da se zapita da li je ikada bio učitelj glume“.

Na prošlom ročištu Aleksić je, po savetu branioca Zorana Jakovljevića koji je ušao u sukob sa sudijom zbog odbijanja pitanja i rekao da će da bojkotuje proces, odbio da postavlja pitanja jednoj od oštećenih.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara i do 10. septembra 2021. godine je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor. Kućni pritvor mu je ukinut 10. marta 2022. godine i od tada se brani sa slobode.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare