Uzbuna nad Barencovim morem: Rusi spazili uljeza na državnoj granici, hitno podignut MiG!

Avion američke mornarice P-8A „Posejdon“ približio se ruskoj granici na Barencovom moru, radi identifikacije je poleteo lovac MiG-31 radi identifikacije, kršenje ruske granice nije dozvoljeno, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi u saopštenju, 18. septembra ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su vazdušni cilj iznad Barencovog mora, koji se približavao državnoj granici. Da bi se on identifikovao i sprečilo narušavanje granice, lovac MiG-31 iz dežurnih snaga PVO Severne flote podignut je u vazduh.

– Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao patrolni avion američke mornarice P-8A ‘posejdon’. Nakon što se ruski lovac približio, strani vojni avion skrenuo je od državne granice Ruske Federacije. Nije dozvoljeno kršenje državne granice – objašnjava se u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da se let ruskog aviona odvijao strogo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda. Ruski lovac nije prelazio vazdušne puteve i nije dozvolio opasno približavanje stranom avionu.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare