Hrvatska banda tinejdžera pokrala penzionera, a onda je krenulo bahaćenje: Novac potrošili na kola

Četvoročlana banda u kojoj najmlađi ima 16 godina a najstariji 21 godinu, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog penzionera, ponašala se poput pijanih milijardera, prenosi Jutarnji.

Naime, istarska policija uhapsila je maloletnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića te ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Kriminalisti su otkrili da su u noći na 11. septembar ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolini Pazina. Nasilno su otvorili zaključani radni sto i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očigledno znali da se tamo nalaze.

Nakon što je penzioner prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag „bogatom“ maloletniku na području opštine Kanfanar.

dolari hrvatska krađa

Istražujući dalje uhapsili su, pak, 13. septembra 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan posle u Zagrebu uhapsili i drugog 19-godišnjaka.

Stisnuti dokazima, policija je vrlo brzo otkrila da je četvoročlana banda deo ukradenog novca konvertovala u drugu valutu u menjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.

„Ukradenim novcem kupovali su skupocene automobile, dok su deo novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali deo ukradenog novca pronađen u njihovom posedu koji će biti vraćen vlasniku“, otkrivaju iz PU istarske koja je posrnulu ekipu potom predala uz krivičnu prijavu tužilaštvu, pritvorskom nadzorniku.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare