SRBIJI PRETI POTOP, NEVREME SAMO ŠTO NIJE GRUNULO: Hitno se oglasio RHMZ – ovi delovi zemlje prvi na udaru 

Danas krajem dana premeštanje hladnog fronta, početkom sledeće nedelje vetrovito i sveže, uz povremenu kišu i pljuskove nad jugoistokom regiona.

Danas posle podne hladan front prvo zahvata severne predele regiona donoseći lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova uz jačanje severozapadnog i severnog vetra koji u zoni pljuskova, posebno tamo gde oni budu jači može na kratko imati u vrlo jake udare, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

U toku noći ka ponedeljku i u ponedeljak pre podne pogoršanje će se preko središnjih premestiti ka jugoistoku regiona, donoseći na svom putu takođe lokalne nestabilnosti uz prolazno vrlo jak severni vetar. Ponegde će biti uslova i za jače grmljavinske pljuskove i pojavu tuče/grada i vrlo obilne kiše, pre svega nad jugozapadnom i središnjom Srbijom kao i na severu C.Gore.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljeno je upozorenje koje se odnosi na intenzivne pljuskove sa grmljavinom. Narandžasti meteo alarm je na snazi u Šumadiji i zapadnoj Srbiji, dok je ostalim delovima Srbije je na snazi žuti meteo alarm.

– Upozorenje za područje Srbije na intenzivne pljuskove sa grmljavinom tokom večeri i noći, kao i sutra tokom dana (za noć 3. na 4. i 4. septembar).

Pljuskovi i grmljavine koji se, kao lokalna pojava, od sredine dana očekuju u Vojvodini, u večernjim satima će se intenzivirati prvo u zapadnoj Srbiji, a u toku noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima južno od Save i Dunava, uslovljavajući količine padavina od 20 do 50 mm, lokalno i više – navedeno je.


UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Alo)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare