MAKRON PORUČIO: Beograd i Priština da sprovedu francusko-nemački predlog ili ćemo razmotriti VIZNU POLITIKU! 

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da se od Beograda i Prištine očekuje angažovanje na sprovođenju francusko-nemačkog predloga, kao i da će biti razmotrena vizna politika ukoliko se strane ne budu ponašale odgovorno, prenosi RTV.

– Sa Nemačkom smo napisali novu mapu puta kada je reč o razlikama između Srbije i Kosova. Verujem da je ovo dobra mapa puta koju su podržali evropski pregovarači i naš predstavnik, tako da očekujemo jasno angažovanje obe strane – poručio je Makron na konferenciji za medije.

Olaf Šolc
foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

On je dodao da se očekuje „jasno angažovanje“ obe strane u vezi sa izborima u opštinama na severu Kosova, kao i ponovno učešće Srba u institucijama.

– Očekujemo da će se mir vratiti u ovaj region – naveo je Makron.

Kako je naglasio, Francuska i Nemačka preuzele su određene obaveze kada je reč o viznoj politici i drugim ekonomskim pitanjima, koja će, prema njegovim rečima, biti razmotrena ukoliko se strane ne budu ponašale odgovorno.

– Moramo da budemo veoma oprezni, pogotovo kada je u pitanju stabilnost na Zapadnom Balkanu – upozorio je francuski predsednik.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare