Monah u pritvoru zbog sumnji da je bludničio nad devojčicom: Baka otkrila kakve grozote je pričao unuci

Protiv I. J. (62) monaha u službi Eparhije Mileševske, kako je saopštilo Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Čačku, podnelo je krivičnu prijavu, zbog sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje na štetu deteta, odnosno, devojčice stare 13 godina.

Nakon što je tužilac saslušao osumnjičenog, inače rodom iz Trebinja, Bosna i Hercegovina, istom je rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Čačku određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Interesi pravilnog vođenja postupka i zaštita interesa maloletne oštećene ne dozvoljavaju bilo koje druge pojedinosti vezano za ovaj postupak – istakli su iz pomenutog tužilaštva.

Potresna ispovest bake čiju unuku je u selu Mojsinje navodno spopao monah

Srbiju je obišla vest da je monah koji je iz okoline Brodareva došao u selo Mojsinje kod Čačka uhapšen zbog sumnje da je načinio bludne radnje nad devojčicom iz ovog sela,inače učenicom osnovne škole. Njena baka još uvek ne može da se oporavi od šoka koji je zadesio njihovu porodicu.

– Mi imamo kuću blizu magistrale, a ovde smo leti zbog ovaca, a unuka je mahom sa mnom. Poslala sam je dole do kuće i do prodavnice, a ja sam otišla u komšiluk. Javila mi se da je sve završila i da dolazi. Ja sam krenula kući i kada sam ušla u dvoriśte ona je izletela uplakana, jecala je, nije mogla da uzme vazduha – kaže baka Emilija za RINU.

Kada je devojčica malo došla sebi uspela je da kaže baki šta se desilo.

– Izustila je – „Baba hteo je da me siluje onaj čovek što dolazi u onu kuću blizu nas„. Zvala sam komšinicu i ona mi je rekla da je tu jedan monah koji je svaki dan dolazio da baca smeće blizu naše kuće, pa smo pomislili da je dete već ranije pratio – dodaje.

Dalje dodaje da je odmah pozvala svog zeta koji je bio u blizini, on je došao sa dvojicom muškaraca i otišli su da potraže monaha koji se sumnjiči za bludne radnje. Potom su pozvali policiju i zajedno sa devojčicom otišli su u stanicu.

– Tamo sam saznala kakve grozote joj je pričao. To je užas. Kako devojčice svašta rade već u petom razredu, kako to ništa ne boli. Ma, ne mogu da vam pričam dalje. Mnogo sam potresena i uznemirena. Meni su deca velika, živim za tu moju unuku. Ako bih ga ponovo videla ne znam šta bih mogla da uradim – kaže baka i dodaje da je u policiji saznala da ovaj monah ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći, dodaje, u BiH.

Meštani Mojsinja takođe su u šoku nakon čitave situacije koja se dogodila u njihovom selu.

– To je duhovnik koji ovde dolazi već neko vreme. Mislimo, ali nismo sigurni, da on čita molitve za isceljenje koje su veoma delotvorne. Do sada ništa loše nismo čuli o njemu, neki kažu da je u pitanju kleveta, drugi da se zaista desilo to za šta ga sumnjiče. Znate kakvo je selo – kaže meštanin koji je želeo da ostane anoniman.

Monah saslušan u policiji

Šta se zapravo desilo utvrdiće nadležni organi. Monah I. J. je saslušan u čačanskoj policiji.

Eparhija Mileševska kojoj pripada osumnjičeni monah još uvek se nije oglasila.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare