„VOJSKA SRBIJE NAJJAČA U REGIONU IAKO NIJE U NATO“ Vojni analitičar: Mora se priznati da su OVE TRI ZEMLJE iz komšiluka jače

Stiže još dobrih vesti za našu zemlju, ali iz potpuno drugog ugla.

Naime, Srbija u ovom trenutku ima najveću vojnu snagu na Balkanu. To je upravo objavio analitički portal „Global Firepower“, koji se bavi istraživanjima u oblasti naoružanja i vojnih kapaciteta u svetu, a koji je sada predstavio i najnoviju listu najmoćnijih vojski na planeti.

Vlade Radulović, vojni analitičar komentarisao je ove najave u jutarnjem programu Kurir televizije.

Za početka dao je osnovne parametre koji određuju rangiranje vojske kao prve na „listi“ u odnosu na susedne države.

Uslovnim je rekao da je država Srbija na prvom mestu već duže vreme i ta je lista nekoliko godina ista, jer je bitno to da Srbija, kao zemlja koja nije u NATO, ne računa na te resurse te je zbog toga ovo pozicioniranje značajno.

– Ovo je jedan od pokazatelja da proces naoružanja ide svojim tokom i da daje svoje rezultate. To ne znači da je sve idealno, ali je činjenica da se kroz ovakve stvari vidi rezultat ulaganja u odbranu i oružane snage, budući da govorimo o ne tako malo sredstava iako bi mnogo toga trebalo da stigne iz kompanija za naoružanje – rekao je Radulović, uz primedbu:

– U ovom delu sveta bolje od Srbije su rangirane armije Mađarske, Rumunije i Grčke.

On nije zapostavio ni modernizaciju naoružanja koje je već postojalo u srpskom vojnom posedu:

– Kada govorimo najčešće se pominju projekti „Miloš“, top „Lazar“ i samohodna haubica „Nora“ sa više različitih varijanti naoružanja od mitraljeza do protivoklopnih sredstava. U narednih godinu i po dana do 2024. biće još nabavke i dve kapitalne modernizacije … – rekao je Radulović.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare