Dinamu preti izbacivanje iz Evrope zbog ubistva u Atini! 

Kako navodi „Jutarnji.hr“, zagrebački klub zasad će ostati deo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ukoliko njegovi navijači naprave i najmanji incident u narednoj utakmici, Evropska fudbalska unija (UEFA) neće imati milosti i isključiće Zagrepčane.

Policija traži ubice, prikupljaju se dokazi, a grčka javnost traži krivce u policiji. UEFA, za to vreme, traži datume za novo odigravanje odložene utakmice. UEFA će pred Dinamo postaviti rigorozan uslov. Bude li na „Maksimiru“ bilo kakvih incidenata, sumnjivih transparenata, rasističkog ili bilo kakvog skandiranja koje bi moglo da se protumači kao problematično, Dinamo je bivši u evropskim takmičenjima„, navodi „Jutrarnji.hr“.

Udarna vest u Evropi od sinoć i jutros je sumanuto divljanje navijača Dinama iz Zagreba u Atini. Ozloglašeni „Bed Blu Bojsi“ došli su u prestonicu Grčke na utakmicu protiv AEK-a u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su napravili ogroman skandal i izazvali tragediju, pošto je jedan navijač atinskog kluba izgubio život.

Mihalis Kacuris, 29-godišnji navijač AEK-a, ubijen je u Atini nakon napada hrvatskih huligana u noći između ponedeljka i utorka.  Mladić se našao u blizini stadiona AEK-a kada je počela tuča, a onda su ga Hrvati izboli u gužvi. Navodno je nož, kojim je ubijen Grk, ostao u ramenu i sumnja se da je arterija bila presečena nakon čega je iskrvario. Jedan od svedoka prepričao je i jezive scene sa ulica Atine i naveo je da su jednoj osobi huligani čak odsekli uvo.

UDARNA VESR.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare