UKLONJENA BARIKADA KOD SELA RUDARE: Kamiondžije dale Prištini rok od 5 dana da ukinu mere zabrane 

Nakon tri dana blokade magistralnog puta Niš – Priština kod kuršumlijskog sela Rudare, koje je na petnaestak kilometara od administrativnog prelaza meradre, kamiondžije su odlučile da prekinu sa blokadom.

Oni će zvanično uputiti zahteve vlastima u Prištini da se ukinu mere zabrane srpske robe i kamiona uz rok od pet dana.

– Ukoliko do toga ne dođe, sa kolegama iz svih krajeva uže Srbije organizovaćemo kompletnu blokadu svih administrativnih prelaza sa Kosovom i Metohijom – kažu kamiondžije.

Blokada puta krenula je 19. juna u 18.30 časova i trajala je do jutros. Razlog je odluka prištinske vlade da se zabrani ulazak kamiona sa srpskim tablicama i robe iz Srbije. Najverovatnije pod pritiskom blokada kosovske vlasti su ipak malo povukle odluku, pa su dozvolile saobraćaj srpskih kamiona, ali samo ukoliko prevoze stranu robu.

– Naše blokade su bile podrška svim ljudima nealbanskog življa koji mesecima žive u izuzetno teškim uslovima i neizvesnosti, ali i kao odgovor na zabranu. Ukoliko za pet dana ne promene odluku, mi ćemo radikalizovati naše korake- dodaje kamiondžije, kojima se na blokadama ovih dana pridružio i veliki broj građana.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare