BELIVUK SE DANAS VRAĆA NA OPTUŽENIČKU KLUPU! Nakon što je vođa grupe „zapretio“, odbijeni svi zahtevi odbrane! 

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalima, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu nakon što je doneta odluka da se zahtev okrivljenih i njihovih branilaca za izuzeće tužilaca, sudija i predsednika Višeg suda u Beogradu ne odobri.

Poslednje ročište održano je 15. maja kada su advokati odbrane izašli sa svojim zahtevom za izuzeće svih, a okrivljeni Belivuk i Miljković su ih u tome podržali i obrazložili zbog čega sumnjaju u njihovu pristrasnost i u okrivljene svedoke Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk tada je zapretio i da će otkazati punomoćje svim advokatima, pa da će se ročišta održavati u „praznim sudnicama“.

Naime, izuzeće prvo je zatražio advokat Stefan Jokić koji je zahtev obrazložio time što su okrivljeni svedoci pred sudskim većem priznali dela koja se ne nalaze na optužnici, što, kako kaže, nije u skladu sa zakonom.

Veljko Belivuk je za sudskom govornicom rekao „da su svedoci-saradnici naučeni šta da govore“.

 Doći će dan kada će se i ova trojica saradnika dozvati pameti i kada će ispričati kako su sve pritiskani da iznesu ovakve navode. Sačekaćemo i taj dan. Hoćemo da nam se sudi po zakonu – rekao je Belivuk, a složio se i Marko Miljković.

Ipak, Apelacioni sud u Beogradu je posle dve nedelje odlučivanja odbio sve zahteve okrivljenih i njihovih advokata.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare