KANCELARIJA ZA KIM SAOPŠTILA DETALJE HAPŠENJA SRBINA: Odveli ga policajci u civilu, jedan od automobila imao čak i KM tablice?!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da jehapšenje još jednog Srbina na Kosovu, Uroša V. iz Leposavića, koje se dogodilo jutros, nastavak torture Aljbina Kurtija, koji po njihovim rečima, koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom.

„Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kako se dodaje, nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv.

„Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom“, poručili su iz Kancelarije za KiM.

Takođe su upitali da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza.

„Kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Kurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe? Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa Kosova i Metohije koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu“, ističu iz Kancelarije.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo online)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare