SRBI NA SEVERU KIM I DALJE MIRNO PROTESTUJU: Građani istrajni u zahtevima, u Leposaviću Kfor okružuje opštinsku zgradu

Na severu Kosova i Metohije Srbi se i ovog jutra okupljaju kako bi mirnim putem izrazili protest zbog nametanja nelegitimnih gradonačelnika u četiri opštine.

Zvečan: Trinaesti dan protesta protiče mirno

U Zvečanu su se Srbi i ovog jutra okupili ispred opštinske zgrade, kako bi mirnim putem izrazili protest zbog nametanja nelegitimnih gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i prisustva specijalaca kosovske policije.

Građani Zvečana, koji 13 dan zaredom protestuju, ovog jutra su zaštitu od jakog sunca, potražili u hladu. Oni i dalje ne odustaju od svojih zahteva da se specijalne jedinice policije povuku i da se radnicima omogući nesmetan povratak na radna mesta.

Pripadnici Kfora su pre par dana delimično uklonili bodljikavu žicu, koja se nalazila na putu do opštinske zgrade, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora.

Zvečan, Leposavić
foto: Kosovo Online

Leposavić: Kfor i dalje okružuje opštinsku zgradu

U Leposaviću je jutro mirno, a Srbi su se kao i proteklih dana okupili oko opštisnske zgrade da izraze svoj protest zbog nelegalnih gradonačelnika u opštinama na severu i prisustva specijalaca kosovske policije.

Američki vojnici Kfora i dalje dežuraju oko opštinske zgrade u kojoj se nalazi novoimenovani gradonačelnik Ljuzljim Hetemi, koji je izabran na nedavnim lokalnim izborima koje su Srbi bojkotovali i na koje je izašlo tek nešto više od 3 odsto građana.

Pored Kfora, iza zgrade, na mestu gde se takođe može izaći iz opštinske zgrade i dalje su dva vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Bodljikava žica je uklonjena, ali i dalje se može videti urolana u blizini.

Takođe, na društvenim mrežama i Hetemi je demantovao da je Kfor od njega tražio da napusti zgradu opštine Leposavić. Danas je 15 dana kako se on nalazi u toj zgradi i od tada je nije napuštao.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo online)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare