RASULO U PARTIZANU: Prvotimci spremaju tužbu i traže raskid ugovora 

Teški dani za klub iz Humske, nekoliko igrača želi da promeni sredinu po svaku cenu zbog neisplaćenih zarada, saznaje Informer.

Drama u Humskoj, klub se raspada na svim nivoima, a poslenje što je zadeslo crno-bele su najave igrača da žele da tuže klub i dobiju papire da mogu bez obeštećenja da menjaju sredinu. Prema našim saznanjima, posle Nemanje Jovića, koji je već tužio klub, da presaviju tabak spremaju se i golman Aleksandar Popović, kao i mlađi igrači Vanja Vlahović, Mihajlo Petković, Samed Baždar i mnogi drugi. 

Fudbaleri se nadaju da će pritisak koji izvrše biti dovoljan da im se isplate zarade i da neće biti potrebe za pravnim merama.

– Svako od njih voleo bi da redovno prima platu i da ne mora da tuži klub. Međutim, prevršilo je svaku meru, nekima se duguje i po sedam, osam meseci unazad. Svi imaju puno pravo da tuže klub i na sudu dobiju sopstveni novac. Naravno, uz to bi išao i raskid ugovora, pa bi bili slobodni u izboru nove sredine – objašnjava izvor Informera.

Od svih njih, golman Popović je najiskusniji i njega je iznervirala činjenica da je klub u poodmaklim pregovorima sa golmanom Apolona iz Limasola Aleksandrom Jovanovićem.

– Sportski direktor Ivica Kralj išao je na Kipar da se vidi sa golmanom Jovanovićem i dve strane su načelno postigle dogovor da Jovanović dođe u Humsku. To je Popović saznao i iznervirao se. On je branio cele sezone maltene bez para, duguje mu se blizu 100.000 evra, malo mu fali da podnese tužbu – zaključio je izvor. 

Kao što je Informer već pisao, generalni direktor kluba Miloš Vazura pre nekoliko dana boravio je u Milanu, gde je pokušavao da proda Sameda Baždara i Nemanju Jovića, kako bi zaradio makar nešto novca da ugasi požar. U Beograd se vratio neobavljenog posla, ali je ostavio ponudu – prepustio bi Baždara i Jovića u paketu Fiorentini za tri miliona evra. Ponuda je na razmatranju, a on se nadio da će odgovor dobiti što pre. Tužbe bi mogle da mu poremete planove.

– Jović je već tužio klub i ukoliko zaista ostane pri tome, on će sigurno dobiti i novac i raskid ugovora. U tom slučaju, Vazuri će propasti planovi o prodaji, jer za Jovića neće moći da uzme obeštećenje. Igrač će kao slobodan preći gde želi, možda baš i u Fiorentinu i biće u prilici da obezbedi bolje uslove za sebe. Isto važi i za Baždara ukoliko se odluči za taj korak. Svakako će imati pravo – zaključio je izvor Informera.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare