IDEMO NOLEEEEEEE, PRAVAC ČETVRTFINALE! Novak ponovo ratovao sa publikom, pa ISPRAŠIO PERUANSKOG AUTSAJDERA!  

Bravo Nole, a sad – četvrtfinale! Najbolji srpski teniser Novak Đoković u četvrtom kolu Rolan Garosa pobedio je Huan pabla Variljasa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) – i u borbi za polufinale igraće protiv starog znanca Karela Hačanova.

Kakav početak meča je to bio. Pariz i ceo teniski svet gledali su Novaka u njegovom prepoznatljivom izdanju. Nizao je gemove, prvi, drugi, treći… Na krilima sjajnih servisa kojima je rešio prvi gem u svoju korist, Novak je „leteo“ i u drugom. 

Odmah je preuzimao inicijativu posle početnih udaraca rivala, to mu je i donelo 15:40, pre nego što je Variljas.

Posle deset minuta igre već je bio 3:0. U stilu jednog od najboljih tenisera sveta kontrolisao je dešavanja na terenu. Peruanac deluje kao neki „indijanac“ na terenu.

Brejknuo je Novak rivala poveo 4:0, a onda ribrejk i komplikacija na terenu. Ponovo je kao u prethodnom delu koji je dobio protiv Španca Fokine došlo do sukoba sa publikom. 

Pri rezultatu 4:2 suočio se Đoković sa brejk loptom koju je spasio. Požalio se tokom gema Đoković svom timu na jak vetar koji ometa igru, a to se nije dopalo navijačima koji, kao da su jedva dočekali razlog da zvižde srpskom teniseru.

Na 30:30, Đoković je glasno prokomentarisao kako „ne može da veruje“ šta vetar radi – a gledaoci su  počeli Srbinu da zvižde. On je uspeo da „ubije“ brejk šansu rivala, a onda sa dva izvrsna poena osvoji gem, posle čega je stavio ruku kod uha, u stilu „Ne čujem vas!“ i nasmejao se.

Variljas je došao do novog gema, ovaj put je Novak uspeo da osvoji samo jedan poen, međutim servirao je za set i osvojio ga.

Zbog svega što se dogodilo, Đoković je više nego motivisan ušao u drugi set. Već na startu ovog dela igre došao je do brejka.

Imao je čak tri brejk prilike na 0:40 i iskoristio drugu. Nije srpski as dao rivalu oka da otvori, furiozno je potvrdio brejk. 

Fenomenalna igra Đokovića u tim trenucima nije davao puno šansi svom protivniku. Prvi servis funkcionisao je skoro savršeno, pogađao jeNovak 80 odsto i u visokim procentima osvajao poene.

Usledila su dva nova gema za našeg tenisera, a Peruanac u tim trenucima nije znao šta ga je snašlo. Prednost od 5:1 bila je nenadoknadiva i Đoković je rutinski priveo set kraju u svoju korist.

U trećem setu nova dominacija Đokovića. Gde je stao u drugom, nastavio je u trećeem i rivalu dozvolio samo dva seta. Kraj i dominantan plasman u četvrtfinalu.

Dobra igra Novaka i najava još jedne odlične partije u borbi za polufinale, u utorak protiv Rusa Hačanova.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare