Aljbin Kurti prozvao Delije na Skupštini tzv. Kosova 

Ne smiruju se tenzije na severu naše južne pokrajine. Ipak, situacija je nešto mirnija, u odnosu na prethodne dane, kada je dolazilo i do sukoba okupljenih građana sa pripadnicima KFOR-a i policije tzv. Kosova.

Građani su i dalje okupljeni ispred gradskih opština u srpskim gradovima, i mirno protestuju protiv odluka premijera tzv. Kosova, Aljbina Kurtija da na nasilan način preuzme kontrolu nad zgradama opština u severnom delu srpske pokrajine.

Podsetimo, prethodnih dana, došlo je i do nasilja nad okupljenim Srbima, kada su pripadnici policije tzv. Kosova koristili i šok bombe i suzavac, a u nekoliko navrata čak i pucali i tom prilikom ranili trojicu muškaraca.

Ipak, Kurti kao navodne krivce za incidente vidi Srbe, a između ostalog i navijače Crvene zvezde, koje je direktno pomenuo u Skupštini tzv. Kosova.

– Pored pripadnika ekstremističke grupe „Severna brigada“, bili su prisutni i navijači Crvene zvezde, iz grupe „Delije“, koji su bili spremni da napadnu pripadnike KFOR-a –rekao je Kurti.

Podsetimo, u sukobima na severu srpske pokrajine, povređeno je preko 50 Srba.

UDARNA VEST.rs(Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare