„HOĆE DA NAS ISPROVOCIRAJU“ Putin se oglasio nakon masovnog napada dronovima na Moskvu 

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za napad dronovima na Moskvu i naglasio da to predstavlja „akt terorizma“.

– Nismo mi pokrenuli ovaj rat 2014. godine. Kijevski režim je pokrenuo rat u Donbasu. A mi ne koristimo ta sredstva koja koriste ukrajinski lideri. Još jedna potvrda toga je napad na stambene objekte u Moskvi – rekao je predsednik Rusije.

Putin je naglasio da ruska vojska za razliku od Oružaniһ snaga Ukrajine izvodi samo precizne udare po objektima vojne infrastrukture među kojima je i „ukrajinski vojni obaveštajni štab koji je pogođen pre dva-tri dana“.

– Кao što znate, kijevski režim je izabrao drugačiji put, put pokušaja zastrašivanja Rusije i pokušaja zastrašivanja ruskih građana i udara na stambene objekte. To je naravno jasan znak terorističke aktivnosti – rekao je šef ruske države.

Putin je naglasio da Kijev pokušava da izazove isti odgovor Rusije i dodao da je to zabrinjavajuće.

– Videćemo šta ćemo da radimo sa tim. Građani Ukrajine ipak bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo – rekao je Putin.

Ruski predsednik je rad moskovskog PVO sistema nazvao redovnim i zadovoljavajućim.

– Jasno je šta treba da se uradi da se zbije PVO prestonice, a vlasti će to učiniti – zaključio je Putin.

Ukrajina je u utorak ujutro prema ruskim tvrdnjama pokrenula masovni napad dronovima na ciljeve u Moskvi. Pet bespilotnih letelica je uništio kompleks protivvazdušnih topova u Podmoskovlju dok je ostale tri oborio sistem za elektronsko ratovanje.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare