BOLE ME DEŠAVANJA NA KOSOVU, NE ZANIMA ME DA LI ĆE ME KAZNITI! Novak ZAGRMEO iz Pariza!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je danas, posle pobede nad Amerikancem Aleksandrom Kovačevićem sa 3:0 u prvom kolu Rolan Garosa, rekao da su uslovi za igru bili veoma teški, a da je veoma motivisan da dogura daleko na drugom grend slemu sezone.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, danas je posle pobede nad Aleksandrom Kovačevićem (3:0) u prvom kolu Rolan Garosa, napisao poruku podrške srpskom narodu sa Kosova i Metohije. Đoković je posle meča na kameri napisao: „Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!“.

To je, kao što je bilo očekivano, predstavljalo glavnu temu na konferenciji za medije te su novinari pitali Novaka da li ima nešto da doda. 

– Mislim da jesam sve rekao natpisom. Nisam političar, niti imam nameru da ulazim u debate. Boli me kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost, nezavisno od oblasti, osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma – rekao je Novak Đoković, a potom nastavio. 

– Čujem da je bilo dosta primedbi na društvenim mrežama. Ne znam da li će me neko kazniti ili nešto slično, Ali opet bih to ponovio. Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Naravno da imam saosećanja za sve ljude, ali situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji UN, znamo svi za rezoluciju 12/44. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Osećam odgovornost kao javna ličnost da pružim podršku, a posebno je osećam kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu, Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira. Mnogo je razloga što sam ovo napisao!

Priče o tenisu nije bilo mnogo, budući da je fokus bio na dešavanjima van terena.  

– Odajem priznanje Aleksu ba borbenom duhu. Poznajem ga, fin je momak, upoznao sam mu i familiju. Naterao me je baš da zaradim pobedu u trećem setu. Mislim da može daleko da dogura, a koliko daleko, videćemo, zavisi od brojnih faktora – dodao je srpski teniser. 

Novak Đoković u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Martona Fučoviča iz Mađarske.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare