JAKOV NEĆE MILOV MAJBAH: Novi predsednik Crne Gore odbio da koristi luzksuzni auto plaćen 647.000 evra 

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović odbio je da koristiti luskuzno službeno vozilo marke Mercedes-Majbah.

„Ovaj automobil je u vlasništvu Agencije za nacionalnu bezbednost. Vozilo im je vraćeno i oni su adresa za sva dalja pitanja. Ja ga svakako neću koristiti“, rekao je Milatović za „Vjesti“ .

Novinari podgoričkog dnevnika već dve nedelje pokušavaju da saznaju šta će biti sa vozilom koje je koristio bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali i koja je sudbina drugog automobila, iste marke i karakteristika, koji je krajem 2020. godine razdužio nekadašnji premijer Duško Marković.

Ova dva luksuzna vozila kupila je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) krajem 2017. godine i to za gotovinu u iznosu od ukupno 1,3 miliona evra.

Automobili su tada kupljeni za Đukanovića i Markovića, a po ceni od nešto više od 647.000 eura po vozilu.

Majbah koji je Marković koristio od 2017. godine bio je oglašen za prodaju, a kako nije bilo zainteresovanih, pre godinu je ustupljen Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore na korišćenje i prevoz stranih, štićenih ličnosti.

Radi se o vozilima proizvedenim 2017. godine od skoro 6.000 kubika i 620 konjskih snaga, sa četvoro vrata i četiri sedišta.

„Vjesti“ nisu uspele da dođu do informacija kolika je prosečna potrošnja goriva i iznos za održavanje Mercedes-Majbaha koje su koristili najviši crnogorski zvaničnici.

Vlada Zdravka Krivokapića je početkom 2021. usvojila predlog za pokretanje postupka prodaje ta dva vozila.

Đukanović je izignorisao poziv tadašnjeg ministra finansija Milojka Spajića da “majbah” parkira u garažu ANB-a i da zaduži drugi službeni automobil.

Iz Đukanovićevog kabineta su tada odgovorili da se radi o populističkoj i politikantskoj priči nove vlasti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare